De VERON organiseerde in de week van 22 tot en met 30 april, de week van de landelijke Open dagen bij de radioamateur. In deze week lieten radioamateurs zien wat de hobby inhoudt en waarom het zo leuk is om te doen.
Het is zaterdagmiddag 29 april om 13 uur als de open middag formeel begint bij afdeling 59 (Nieuwe Waterweg), maar dan is het al aardig druk met bezoekers. Die zich laten informeren over de wondere wereld van het radiozendamateurisme. Links hoor je de geluiden van RTTY en PSK, rechts hoor je een radioamateur een verbinding maken via zijn 4m radio. Weer uit een andere hoek zijn de piepjes van het Morse te horen. Kortom veel te horen en te beleven.

Vele mensen kwamen kijken wat wij (radioamateurs) nu eigenlijk doen. Maar ook radioamateurs kwamen eens kijken waar wij nu eigenlijk zitten met de club. En het was deze middag dan ook een feest van herkenning. Eindelijk zie je eens de radioamateur die je elke week spreekt, maar eigenlijk nog nooit in het “echt” ontmoet hebt. Veel amateurs nemen van de gelegenheid gebruik.

Onze voorzitter (Huib PA3DSJ) sprak van een zeer geslaagde middag, over aantallen durfde hij echter geen uitspraak te doen, maar wel dat het “lekker druk was”.

Een foto impressie

(met dank aan de fotografen, Kees PA7AM en Richard PA3GQF):