Op zondag 26 september 2021 is de velddag gehouden op de ‘bult’ bij Rozenburg.

Afbeelding van: A. Beijer

De bult of uitkijkheuvel?

Wikipedia zegt hier het volgende over:
De afbeelding hier links is van: A.Beijer – Eigen werk, CC BY-SA 3.0
“De Landtong van Rozenburg is een deels aan spontane landschapsontwikkeling overgelaten groene enclave in het Rotterdamse havengebied. Voor de aanleg van de Maasvlakte, het Calandkanaal en Europoort werd een groot deel van het eiland Rozenburg afgegraven en kreeg de landtong zijn huidige vorm, een smal schiereiland met een lengte van zo’n tien kilometer dat 60 hectare beslaat. Vanaf deze landtong is onder andere zicht op Maassluis, olieraffinaderijen, opslagtanks, havens, het Calandkanaal en de druk bevaren Nieuwe Waterweg en Scheur.

Op het meest westelijke punt is een uitkijkheuvel met zicht op de Splitsingsdam in de Maasmonding, de Maasvlakte en Hoek van Holland. Er is vanaf de Scheurhaven, vlak bij de kop van de landtong, een veerverbinding voor voetgangers en tweewielers met Hoek van Holland en de Tweede Maasvlakte. Het gebied is toegankelijk per auto, er ligt een fietspad en er zijn struinpaden.

Het gebied is eigendom van het Havenbedrijf Rotterdam, Rijkswaterstaat en de gemeente Rotterdam, het beheer wordt gevoerd door Stadsbeheer Rotterdam.”

Velddag

De dag en tijdstip zijn bekend gemaakt, de bedoeling wasdat je zelfvoorzienend moest zijn. Verder was een ieder vrij om te doen en laten wat hij wilde. Wel zijn er uiteraard afspraken gemaakt wie op welke banden zou gaan werken, om eventuele overlast van elkaar te vermijden.

De deelnemers waren:

  • Jos PD5JOS
  • Ralf PA7RLF
  • Hans PE1H
  • Sjaak PD0SV

Wel was er voor de stroomvoorziening wat geregeld. Er waren twee aggregaten aanwezig, die bij elkaar ongeveer 3kW konden leveren.

Het was week 38 en dat betekend dat eigenlijk de RTTY nieuwsbrief door Hans uitgezonden zou worden. Hans heeft zijn laptop op zijn Yaesu FT-897 aangesloten en heeft vanaf de landtong de RTTY nieuwsbrief uitgezonden. Wat prima verliep.

Een impressie van de velddag, foto’s gemaakt door Jos PD5JOS en Hans PE1H: