Doe mee aan Kids Day!

Doe mee aan onze Kids Day!Kids Day: De jeugd bij de radio hobby betrekken.

Altijd al eens zelf achter een zender willen zitten met de microfoon in de hand om te praten met iemand ergens op deze wereld?

Dat kan…!!! En dat mag…!!!

Twee keer per jaar is het Kids Day in radioamateur land. Radioamateurs laten dan kinderen achter de microfoon plaatsnemen om ervaringen met radio uit te wisselen. Zelf doen is de leukste manier om er achter te komen wat die radio hobby nu eigenlijk is. Zendamateurs nodigen kinderen bij deze gelegenheid uit in hun shack. zo noemen ze hun “studio”. Maar wanneer je een zendamateur kent, mag je jezelf natuurlijk ook uitnodigen om bij haar of hem om te kijken en te doen.

Vorige Kids Day in Nederland

Het programma dat voor Kids Day afgelopen januari was opgesteld is succesvol verlopen. Op 80 meter werden door PI4AA in het eerste uur diverse Nederlandse stations gewerkt, waaronder PI4HAL, het stoomschip Rotterdam, waar zich ook kids aan de microfoon kwamen. Vanwege drukte op 3715 kHz werd uitgeweken naar 3725 kHz, maar dat mocht de pret niet deren. In het tweede uur kwam PI4AA op 40 meter uit Bunschoten dankzij de welwillende medewerking van PI4AMF, het clubstation van de afdeling Amersfoort. Daar werden door PA0ABY en PA2LO onder de roepletters PI4AA op 7070 kHz ook diverse Nederlandse stations, al of niet met met kids gewerkt. Een daarvan zat in Edinburgh. De verste DX was Hongarije.

Komende Kids Day in Nederland

Op zondag 21 juni 2015 is het een unieke kans om jongeren tegen te komen op een gezamenlijke frequentie. Want het is natuurlijk veel leuker om met je eigen leeftijdgenoten contact te hebben. De aanbevolen frequenties voor Kids Day zijn de volgende:

  • 80m: 3,650 tot 3,750 MHz
  • 40m: 7,080 tot 7,120 MHz
  • 20m: 14,270 tot 14,300 MHz
  • 15m: 21,360 tot 21,400 MHz
  • 10m: 28,350 tot 28,400 MHz
  • 2m: 145.350 MHz

De jeugd- en jongeren commissie zou graag inzicht krijgen in het aantal amateurs dat aan dit evenement medewerking verleent, zowel in club verband als individueel. Graag horen we ook op welke wijze de amateurs die meedoen in contact treden met jeugdigen om ervoor te zorgen dat er verbindingen gemaakt kunnen worden.

Meer informatie gezocht?

Over Kids Day in Nederland is altijd de VERON Jeugd Commissie goed op de hoogte, dus benader deze commissie vrijblijvend via het e-mail adres jeugd@veron.nl En lees meer over de komende Kids Day op onze speciale website voor Jeugd en Jongeren. Eventueel is ook op de Amerikaanse ARRL website de nodige informatie over Kids Day te vinden. Zie hiervoor deze ARRL Kids Day pagina.