International Lighthouse and Lightship Weekend 2019

Komend weekend (17 en 18 augustus) vindt het jaarlijkse “International Lighthouse Lightship weekend” (afgekort ILLW 2019) plaats.
Wij zullen als PI4VNW/LH de vuurtoren ‘het Hoge Licht’ te Hoek van Holland wederom activeren.

De vuurtoren staat aan het einde van de Jolinkstraat aan de Willem van Houtenstraat in Hoek van Holland. (N51 58.472 / E004 07.978). Een aantal amateurs uit de afdeling zullen zich tijdens dit weekend in de vuurtoren installeren. Met diverse radio’s en antennes.

Het is mogelijk de vuurtoren (en kustverlichtingsmuseum wat in de toren is gevestigd) gratis te bezoeken gedurende het weekend. Een donatie wordt zeer gewaardeerd.

Zomerstop 2019

zomerstopElke zondagochtend om 11 uur vindt de PI4VNW ronde plaats op 145.525Mhz. In de maanden juli en augustus zijn vele luisteraars en zendamateurs of weg van de shack of hebben andere bezigheden. Daarom zal op zondag 30 juni 2019 de laatste uitzending van de Nieuwe Waterwegronde plaats vinden. De zomerstop 2019!

De bijeenkomsten die elke 1e en 3e dinsdagavond worden gehouden bij de volkstuinvereniging Dr. Moerman in Vlaardingen, zullen gewoon doorgaan tijdens deze zomerstop. Iedereen is welkom vanaf 19:30 uur tot ongeveer 22:00 uur.

De eerste ronde na de zomerstop 2019 zal dan weer plaats vinden op zondag 1 september 2019 om 11:00 uur.

Alvast een goede periode toegewenst.

 

Thema avond DMR

Retevis RT82DMR bestaat sinds 2005 en heeft tot nu (mei 2019) een behoorlijk ontwikkeling meegemaakt. Door al deze ontwikkelingen kan het voor de beginnende DMR gebruiker lastig zijn om in te stappen. Afdeling 59 (Nieuw Waterweg) organiseert een thema avond DMR. Op deze avond kunnen alle gebruikers elkaar informeren en adviseren over het gebruik DMR (en misschien ook andere modi).

Geïnteresseerden kunnen de kunst afkijken bij andere en misschien zelf ook een QSO maken.

 

 

Locatie: Dinsdag 21 mei 2019
Tijd: 19:30 tot 22:00 uur

Iedereen is van harte welkom, heb je zelf DMR spullen, neem deze mee. Heb je al een DMR portofoon maar weet je niet zo goed hoe hij werkt, neem deze dan vooral mee. En wie weet loop je aan het einde van deze thema avond DMR, werkend met de porto naar huis.

Lezing PI4HAL

Foto gemaakt door Hans (PE1H)

Foto gemaakt door Hans (PE1H)

PI4HAL, is de callsign van het amateurstation aan boord van de SS  Rotterdam (Stoom Schip) en eveneens de naam van de stichting.  Dat sinds medio 2009 bemand is. Zie voor meer informatie de website www.pi4hal.nl

Dinsdag 2 april aanstaande zal een amateur van PI4HAL een lezing komen geven over het schip, maar ook zeker over de radio hut. Hoe deze tot stand gekomen is. Maar ook wat er voor nodig is om deze in stand te houden voor de toekomst.

De lezing start om 20 uur.
Locatie: In de kantine van het volkstuinencomplex Dr. Moerman, Arij Koplaan 2, Vlaardingen.

 

Zou je zelf als een van de operators aan de slag willen op de SS Rotterdam, of wil je meer informatie, neem dan contact op met secretaris van de stichting via secretaris@pi4hal.nl

 

Gezocht: punten voor de afdelingscompetitie!

PI4VNW tijdens ARRL 10 meterband contest

PI4VNW tijdens ARRL 10 meterband contest

Ben je lid van de afdeling A59 (Nieuwe Waterweg) en doe je af en toe wel eens mee aan een HF of VHF contest?

Deel dan je score met de andere leden van de afdeling, door deel te nemen aan de afdelingscompetitie van de VERON. Gezamenlijk ten strijde tegen de andere deelnemende afdelingen.

De deelname is geheel vrijblijvend en verplicht je tot niets.

Het enige wat je hoeft te doen, is het online doorgeven van je totaal aantal gemaakte verbindingen, wanneer je een keer aan een contest hebt deelgenomen.

Er is wel een reglement, waar we ons aan dienen te houden.

Nooit eerder aan een contest meegedaan? Vraag dan advies, tijdens een verenigingsavond, waar meestal wel leden zijn, die je kunnen adviseren.