Lezing PI4HAL

Foto gemaakt door Hans (PE1H)

Foto gemaakt door Hans (PE1H)

PI4HAL, is de callsign van het amateurstation aan boord van de SS  Rotterdam (Stoom Schip) en eveneens de naam van de stichting.  Dat sinds medio 2009 bemand is. Zie voor meer informatie de website www.pi4hal.nl

Dinsdag 2 april aanstaande zal een amateur van PI4HAL een lezing komen geven over het schip, maar ook zeker over de radio hut. Hoe deze tot stand gekomen is. Maar ook wat er voor nodig is om deze in stand te houden voor de toekomst.

De lezing start om 20 uur.
Locatie: In de kantine van het volkstuinencomplex Dr. Moerman, Arij Koplaan 2, Vlaardingen.

 

Zou je zelf als een van de operators aan de slag willen op de SS Rotterdam, of wil je meer informatie, neem dan contact op met secretaris van de stichting via secretaris@pi4hal.nl

 

Gezocht: punten voor de afdelingscompetitie!

PI4VNW tijdens ARRL 10 meterband contest

PI4VNW tijdens ARRL 10 meterband contest

Ben je lid van de afdeling A59 (Nieuwe Waterweg) en doe je af en toe wel eens mee aan een HF of VHF contest?

Deel dan je score met de andere leden van de afdeling, door deel te nemen aan de afdelingscompetitie van de VERON. Gezamenlijk ten strijde tegen de andere deelnemende afdelingen.

De deelname is geheel vrijblijvend en verplicht je tot niets.

Het enige wat je hoeft te doen, is het online doorgeven van je totaal aantal gemaakte verbindingen, wanneer je een keer aan een contest hebt deelgenomen.

Er is wel een reglement, waar we ons aan dienen te houden.

Nooit eerder aan een contest meegedaan? Vraag dan advies, tijdens een verenigingsavond, waar meestal wel leden zijn, die je kunnen adviseren.

Verkiezing Hoekse Helden

Het Hoge Licht, Kustverlichtingsmuseum Hoek van Holland, foto gemaakt door Jeanet Groenendijk

Het Hoge Licht, Kustverlichtingsmuseum Hoek van Holland

Een aantal maal per jaar mogen wij (VERON afdeling 59 Nieuwe Waterweg) gebruik maken van de vuurtoren ‘het Hoge Licht’  in Hoek van Holland. De beheerder van de vuurtoren (en het kustverlichtingsmuseum), geeft ons de ruimte en mogelijkheid om onze hobby te kunnen uitvoeren op een unieke locatie. Waarvoor wij de beheerder uiteraard dankbaar zijn.

Maar nu is het onze kans om iets terug te doen voor de beheerder, vuurtoren en het kustverlichtingsmuseum

Lees meer

Leden vergadering 2019

 

 

 

 

 

Uitnodiging voor Leden Vergadering                                                                            Rotterdam, 13-december-2018

Aan: alle leden van VERON afdeling (59) Nieuwe Waterweg

Op dinsdag 5 februari 2019 zal de jaarlijkse leden vergadering worden gehouden in het onderkomen
van de volkstuinders vereniging Dr. Moerman aan de Arij Koplaan 2 te Vlaardingen, aanvang 20:00
uur. (zaal open vanaf 19:30) Lees meer

DOT radio domein voor radioamateurs

Vanaf woensdag 23 augustus 2017 kan men het TopLevelDomein RADIO laten registreren. Een topleveldomein of TLD is het laatste deel van een domeinnaam, dus de letters na de laatste punt en wordt ook wel domeinextensie genoemd (bijv .nl of .com). Een TLD zegt vaak iets over de doelgroep of het gebruik van een domein.

Mondiaal is afgesproken dat het ICANN ( Internet Corporation for Assigned Names and Numbers ) het enige orgaan is wat TLD’s mag toewijzen. Het ICANN doet dit door het volgen van een multistakeholdermodel waarin individuen, niet-commerciële stakeholdergroepen, industrie en overheden een belangrijke rol spelen in haar op de gemeenschap gebaseerde, consensus gestuurde, beleidsvormende aanpak. Door dit model duurt het vaak vele jaren om een nieuw TLD te ontwikkelen, immers alle belangen moeten zorgvuldig worden afgewogen voor dat er consensus wordt bereikt.

Lees meer