PA8DWN Dick – Silent Key


Bron : Facebook – Zeesleper Elbe

‘Kijk vandaag heb ik verbinding gemaakt met Canada, Moskou en ook nog een station in Griekenland!’ In morsecode wel te verstaan.

Zomaar een willekeurige dag in ons radiostation, een paar jaar geleden. Vrijwilliger Dick Kraayveld legde er ziel en zaligheid in. Eerst door er na het zinken in 2004 voor te zorgen dat de hoofdzender en alle bijbehorende randapparatuur weer gingen werken. Later door de apparatuur te onderhouden en ons radiostation in bedrijf te houden, als amateur-station uiteraard.

Met zijn jarenlange ervaring en grote netwerk had Dick Kraayveld overal contacten die voor hem maar ook voor ons van grote waarde waren. In 2009 kwam nam hij de antennes weer in gebruik die dankzij zout water en de hoge masten voor een ‘ideaal bereik’ zorgden.

‘Silent Key’ betekent dat de seinsleutel van Dick Kraayveld vanaf nu voor altijd zal zwijgen. Dick is overleden in de leeftijd van 85 jaar.

Een verdrietige week voor de Elbe, want eerder overige week ontvielen ons lid van de raad van toezicht Daan Wouwenaar en mede-oprichter Cees Malipaard van hoofdsponsor MTS Europroducts.

We wensen alle familie, vrienden en verdere naasten vanaf deze plaats veel sterkte.